پژوهش (پایان نامه) : تعیین رابطه بین بازاریابی داخلی و رضایت مشتری
1 min read
مشتریگرایی: به عنوان یکی از عناصر رفتاری بازارگرایی، به معنی شناخت کافی از مشتریان به منظور ایجاد مستمر ارزش والا برای آنهاست(محمد سلیمان ودجوهارا[1]، 2011، 310). مشتریگرایی تمایل کارمند به رفع نیازها و پاسخ به خواستههای مشتری تحت شرایط شغلی است(براون و همکاران[2]، 2002، 110- 119).
بازاریابی داخلی: بازاریابی درونی به کارکنان به عنوان مشتریان درونی و به مشاغل به عنوان محصولات درونی مینگرد(لی وچن، 2002، 661- 672). بازاریابی داخلی یک فعالیت مهم در توسعه یک سازمان مشتریمدار است. هدف اصلی بازاریابی داخلی توسعه آگاهی از مشتریان درونی و بیرونی و برداشتن موانع وظیفهای در مسیر ارزشی کردن کیفیت خدمات و اثربخشی سازمان است(کریستوفر و همکاران[3]، 1991، 256).
دانلود متن کامل از لینک زیر :
تعهد سازمانی[4]: نگرشهای مثبت یا منفی افراد نسبت به کل سازمان است که در آن مشغول به کارند. در تعهد سازمانی شخص نسبت به سازمان، احساس وفاداری قوی دارند و از طریق آن سازمان خود را مورد شناسایی قرار میدهد(استرون ،1376، 73-74 ).
رضایت شغلی[5]: حالات عاطفی مثبتی را شامل میشود که فرد به واسطه انجام نقشها و وظایف شغلیاش آنها را تجربه میکند.(مهداد،1387). رضایت شغلی عبارت از نگرش کلی فرد نسبت به شغل خویش. فردی که دارای رضایت شغلی بالایی است نسبت به شغل خویش دارای نگرشهای مثبتی است در حالیکه فردی که از شغل خویش ناراضی است دارای نگرشهای منفی نسبت به شغل خود است(رابینز، 1376، 163).
1-9-2 تعاریف عملیاتی:
پاداش: برای سنجش تاثیر پاداش از متغیرهای زیر استفاده میکنیم: پاداش براساس سنجش عملکرد، تخصیص پاداش برای بهترین خدمت به مشتریان، بهبود شغلی از طریق دادهای گردآوری شده، نسبت پایه حقوق کارمندان از رقیب، سیاستهای مشوق انگیز.
چشم انداز: برای سنجش تاثیر چشمانداز از این متغیرها استفاده میکنیم: اعتقاد به چشمانداز، درک آسان از انتقال.
بهبود کارمندان: برای سنجش تاثیر بهبود کارکنان از متغیرهای زیر استفاده میکنیم: نحوه نگریستن به دانش و مهارت، توسعه دانش ومهارت بصورت فرایند مستمر، آموزش کارگروهی و آموزش فراتر از آموزش فردی، آموزش به منظور ارائه عملکرد برتر.
لذت و خوشی: برای سنجش تاثیر لذت وخوشی از متغیرهای زیر استفاده میکنیم: لذت بردن از ماندگاری مشتری، لذت از پاسخگویی سریع، لذت بردن از خوشحال کردن مشتری، لذت بردن از خدمت به مشتری، لبخند زدن به مشتریان شرکت.
نیاز: برای سنجش تاثیر نیاز از متغیرهای زیر استفاده میکنیم: کمک کردن به نیازهای مشتری، نائل شدن به اهداف از طریق رضایت مشتری، صحبت کردن با مشتری برای رفع نیاز، توجه به سلیقه، ایجاد هدف براساس رضایت مشتری.
وفاداری: برای سنجش تاثیر وفاداری از متغیرهای زیر استفاده میکنیم: افزایش حقوق، خلاقیت وآزادی، پرستیژ بالاتر، رفتار با دیگران بصورت دوستانه در شغلهای پیشنهادی جدید.
تعیین هویت: برای سنجش تاثیر تعیین هویت از متغیرهای زیر استفاده میکنیم: اعتبار سازمان، حس مالکیت و تعهد نسبت به سازمان، سربلندی از عضو شرکت.
رضایت شغلی: برای سنجش تاثیر رضایت شغلی از متغیرهای زیر استفاده میکنیم: ترک شغلی، رضایت از شغل، رضایت برای نوع کار.
[1] Mohammad Suleiman Awwad and Djouhara Ali Mohammad Agti,
[2] Brown, Tom J.; Mowen, John C.; Donovan, D. Todd and Licata, Jane W.
[3] Christopher, M. G., Payne, A. and Ballantyne, D. F
[4] organizational commitment
[5] job satisfaction
]]>