دانلود پایان نامه ارشد – عملکرد مهاربند کمانش ناپذیر و تعیین پارامترهای عملکرد لرزه ای مورد استفاده استاندارد 2800 ایران -فروش فایل
1 min read
تحقیق بر روی BRBها اولین بار توسطYashino و همکاران انجام شد. آنها دو نمونه را که “دیوار برشی با بادبند” مینامیدند، شامل صفحه فولادی مسطح روکش شده با پانلهای بتن مسلح و بعضی از مواد لغزنده در بین آنها، مورد آزمایش قرار دادند. با توجه شکل 1-10 بیست و یک نمونه با ترکیبات متغیر، تحت بار فشاری یکنواخت آزمایش شدند. نتایج نشان داد، به منظور جلوگیری از تغییرشکل انتهای سخت شده در پانل پیش ساخته، قرار دادن Styrol foamهای کوچک در شکافها ضروری میباشد [7].
به منظور بررسی رفتار هیسترتیک، 14 نمونه با مقیاس5/1، از بابندهای x شکل و قطری، با روکشهایی به وسیله پانلهای پیش ساخته(pc)، تحت بار چرخهای مورد آزمایش قرار گرفت. مراحل آزمایش و رفتار هیسترتیک یکی از نمونهها در شکل 1-10 نشان داده شده است. نتایج آزمایش نشان میدهند که، ظرفیت باربری بادبندهای غیر پیوسته (unbounded brace)، از ظرفیت باربری بادبندهای پیوسته (brace bonded) بزرگتر است. توزیع یکنواخت کرنش اندازهگیری شده در طول محور بادبند، به اندازه قسمت بدون روکش بادبند بوده است، که اثرات عدم پیوستگی را (deboding) نشان میدهد. به منظور چک کردن رفتارBRB در قاب فولادی واقعی، دو نمونه با مقیاس 5/0 مورد آزمایش قرار میگیرد (دارای دو طبقه و دو دهانه).
اجزای تشکیل دهنده BRB
1-4-4-1- بخش جاری شونده محصور شده
این بخش فولادی میتواند با مقطع عرضی قوطیشکل یا صلیبی شکل باشد، اگر چه معمول است که یک ورق فولادی دور تا دورش را پوشش دهد. میتوان بیشتر از یک ورق نیز استفاده کرد، زیرا این بخش تحت بارگذاری چرخهای طراحی میشود، تا فولاد نرم (فولاد کم مقاومت یافولاد 36 A) که شکلپذیری بالایی را نشان میدهد تسلیم شود. همچنین، فولاد با مقاومت بالا و با آلیاژ کم استفاده شده است.
1-4-4-2- بخش الاستیک محصور شده
در این بخش، اطراف را بوسیله پوششی از ملات میپوشانند، معمولاً قسمت گسترش یافته، بخش منع کننده تسلیم میباشد، اما با مساحت توسعه یافته، به منظور اطمینان از پاسخ الاستیک میتوان با عریضتر کردن بخش جلوگیری کننده، از تسلیم زود هنگام جلوگیری کرد. همچنین معمول است که از سختکنندههایی که در این ناحیه جوش داده میشوند برای افزایش سطح استفاده شود [8].
1-4-4-3- بخش الاستیک محصور نشده
این بخش معمولاً توسعه یافتهی بخش قبل میباشد که هسته محافظ فولادی نامیده میشود. معمولاً این بخش را مانند اتصالات پیچی طراحی میکنند. اتصالات جوشی نیز امکانپذیر میباشد. ملاحظات طراحی این بخش شامل:
1- خطای ساخت برای نصب کردن و یا آسان جدا کردن
2- جلوگیری از کمانش موضعی
متن کامل فایل در لینک زیر :
1-4-4-4- مصالح جدا کننده و انبساطی
مصالح لغزندهای که به طور مؤثری انتقال بین هسته فولادی و ملات را حذف کنند و یا به حداقل برسانند. موادی مثل پلیاتلین، روغن سیلیکن، نوار ماستیک و…از جمله این مواردند. به دلیل مکانیزم محصورشدگی، امکان کمانش هستهی فولادی در مدهای بالاتر وجود دارد.
به همین دلیل این فضای خالی باید به اندازهی کافی بزرگ باشد تا به فولاد اجازه انبساط در مد فشاری را بدهد. در غیر اینصورت، اصطکاکی که توسط نیروهای تماسی بین فولاد منبسط شده و ملات به وجود میآید باعث میشود مکانیزم محصورشدگی، مقداری نیروی محوری را تحمل کند. ازطرف دیگر اگر این فضای خالی خیلی بزرگ باشد، کمانش و انحنای همراه با آن خیلی بزرگ میشود و میتواند مقاومت خستگی بادبند را در برابر بارهای رفت و برگشتی کاهش دهد. در تخمین مقدار فاصله خالی بین ملات و هستهی فلزی باید مقدار ضریب پواسون 3/0 در حالت الاستیک 5/0 در حالت جاری شدن در نظر گرفته شود. طراحی فضای خالی همچنین بر اساس بیشینه کرنش نیز باید در نظر گرفته شود.
]]>