نقش دلبستگی به خدا در تاب آوری وکنترل عواطف بیماران سرطانی -خرید پایان نامه
1 min read
درچارچوب نظریه دلبستگی، سه سبک دلبستگی ایمن، اجتنابی و دوسوگرا، با کمیت و کیفیت تجارب هیجانی و شناختی افراد و نحوۀ ابراز آنها رابطه دارد(میکولنسر، فلورین و ولر، 1993). به طوری که افراد با سبک های دلبستگی متفاوت در رویدادهای ارتباطی، هیجان های متفاوتی را تجربه می کنند. افراد با دلبستگی ایمن نسبت به افراد ناایمن، نیمرخ هیجانی تمایز یافته و متنوع تری دارند. همچنین افراد با توجه به سبک های دلبستگی خود به هیجانها سوگیری متفاوتی دارند(راینر و همکاران، 2008) و هیجانهای یکسان را به گونه ای متفاوت تجربه می کنند. بر این اساس پاسخدهی و ابراز هیجان آنها نیز بر حسب سبک دلبستگی شان متفاوت است(هال، 2003). بررسی های دقیق تر مشخص کرده است که افراد اجتنابی نسبت به دوسوگراها، افسردگی و خشونت بیشتر و به طور کلی سطح سلامت روانی پایین تری را تجربه می کنند (گاروان، 2007).
چگونگی ارتباط عاطفی و درک و تفسیر عواطف خود و دیگران در روابط بین فردی، نقشی مهم در تنظیم هیجانات وکنترل عواطف و احساسات دارد (لطف آبادی، 1379). تحقیقات مربوط به نظریۀ دلبستگی نیز نشان داده است که کیفیت رابطه و نوع دلبستگی در مقاطع حساس زندگی، منجر به شکل گیری بازنمایی های ذهنی می شود، که این طرحواره ها یا الگوهای عملی، آنها را برای تعامل با خود و دنیای بیرون فراهم می سازند(آگوستین، اسمیت و هال، 2009) و درچارچوب سه سبک دلبستگی ایمن، اجتنابی و دوسوگرا، با کمیت و کیفیت تجارب هیجانی و شناختی افراد و نحوۀ ابراز آنها رابطه دارد( میکولنسر، فلورین و فلر، 1993).
3- فصل سوم (روش پژوهش)شش
3-1- روش
این مطالعه در قالب تحقیق توصیفی- همبستگی انجام شد. هدف از این نوع تحقیق، توصیف کردن موضوع یـاپـدیـده هاى مورد بررسى، تـوصـیـف عـیـنـى، واقـعى و منظم خصوصیات یک پدیده، یک موقعیت و یا یک موضوع یا بررسى نوع روابط موجود بین عوامل و متغیرهاى مختلف است. توصیف و معرفى موضوع مورد نظر از طریق بر شمردن ویژگى ها، ابعاد و حدود آن صورت مـى پـذیرد(نصر و همکاران، 1387).
]]>