پایان نامه طراحی الگوی بازاریابی آموزش عالی در ایران
1 min read
<![CDATA[]]>

2ـ4ـ3ـ استراتژی توزیع
استراتژی توزیع به راهها و روشهایی که سازمان از طریق آن کالا یا خدمات را در اختیار مشتریان میگذارد، اشاره میکند. این استراتژی در آموزشعالی یا مورد توجه قرار نگرفته یا کاربرد خیلی کمی برای آن در نظر گرفته شده است(ووس و همکاران، 2007؛ مرینج، 2006؛ همسلی و همکاران ، 2006).
2ـ4ـ4ـ استراتژی ترویج
به معنی ارتباطات میان سازمان و بازار هدف است و در واقع به این نکته اشاره میکند که سازمان باید همهی این ابزارها را با هم ترکیب کند و برنامهی بازاریابی جامع و یکپارچهای به وجود آورد که ارزش مورد نظر را به مشتری انتخاب شده مخابره و ارائه کند(دویل[1]، 2008).
در زمینهی آموزشعالی بر ارتباطات بازاریابی و انتشار اطلاعات و بطور عمده در زمینهی چگونگی انتخاب دانشجویان بالقوه متمرکز است. این نوع از فعالیتها تأکیدشان بر استفاده از ابزارهای ارتباطی از قبیل تبلیغات، روابط عمومی و فروش شخصی میباشد. اگر اطلاعات ارائه شده در مرحلهی پذیرش دربارهی مؤسسهی آموزشعالی و خدماتش با واقعیت همخوانی نداشته باشند بمنظور جذب دانشجو میتوان استراتژی ترویج را با رویکرد فروش همراه کرد. تلاشهای بعدی بمنظور خلق تجارب خوب دانشجویی از طریق تدریس و خدمات حمایتی مناسب انجام میگیرد. همچنین بمنظور آماده کردن دانشجویان برای شغل(بعنوان مهمترین الزام دانشجویان از آموزشعالی) باید به ایجاد تطابق بین واقعیت و تصویر ارائه شده از دانشگاه پرداخت و استراتژی ترویج باید در چارچوب فلسفهی بازاریابی و تمرکز بر مشتری انجام گیرد(ووس و همکاران، 2007).
از نظر بنت[2](1997) استراتژیهای ترکیبی محصول، قیمت، توزیع و ترویج برمتغیرهای درونی کالا یا خدمات متمرکز شده است، بنابراین مبنایی ناکافی برای بازاریابی محسوب میشود زیرا گرایشهای خریداران را در نظر نمیگیرند و فقط بر تولیدکنندگان تأکید دارند در نتیجه استراتژیهای ترکیبی ارزش[3]، کارایی[4]، مقدار[5]، تنوع[6] و مزایا[7] را به مثابه مؤلفههای مورد توجه مشتریان پیشنهاد میکند.
ارزش؛ جدا از ویژگیهای آشکار ارزش مانند کیفیت، مناسب بودن برای هدف، اطمینان و غیره، قیمت، عملکرد و شهرت عرضه کننده نیز برای خریدار مهم است. به علاوه خریداران به دنبال ظرفیت فنی و ویژگیهای سمبولیک مانند منحصر به فرد بودن و غیر قابل جانشین بودن هستند امّا ملاحظات دیگری نیز در این بین وجود دارد. ارزش صرفاً به پول بستگی ندارد و مسائل دیگری نیز برای خریدار مهم هستند مانند تلاش فیزیکی، مسافت و زمان لازم برای یافتن یک منبع مناسب عرضهی محصول، همچنین مشکلاتی مانند چند واسطهای بودن محصول و انحصاری بودن منبع عرضه نیز در این امر مؤثر هستند( کوتز، 2005).
کارآیی؛ زمانی بوجود میآید که خریدار قابلیت دسترسی به عرضه کننده را مطابق با انتظارات خود داشته باشد. جستجوی درست و مناسب منبع عرضهی محصول، میتواند به نزدیکی شخص به منبع بستگی داشته باشد بنابراین مسافت برای خریدار مهم است. مسافت نه تنها به دسترسی، آزادی برای انتخاب و استطاعت خریدار بستگی دارد بلکه به زمان که غالباً مهمترین عامل محسوب میشود نیز بستگی دارد(بنت، 1997).
مقدار؛ یکی از مشکلات مرتبط با مدل هدفگذاری که در بازاریابی، ماهیت محدود بعضی از محصولات(کالاها و خدمات) برای تحویل به خریدار است. برای مثال مکانیکی که به یک قطعه از صدا خفهکن برای ماشین نیاز دارد و مجبور است یک سری کامل از این قطعات را خریداری کند و یا فردی که قصد رفتن به مهمانی و اجاره یک لباس برای یک شب مهمانی را دارد اما مجبور است لباسی را که حداقل مدّت اجاره آن سه روز است را تحویل بگیرد. اینها نمونههایی از صرفهجویی به مقیاس در فروشگاهها است و به نظر میرسد نمیتواند نظر مساعد خریدار را جلب کند. در واقع این صرفهجویی به مقیاس از لحاظ هزینهای به زیان خریدار است. مقدار به عواملی نظیر کمّیت، تعداد، قابلیت تقسیم، ثبات، قطعات یدکی، اندازهی بسته و… گفته میشود.(رامسدن[8]، 2003)
تنوع؛ مشتریان نیاز به آزادی انتخاب دارند. توانایی انتخاب غالباً به وسیلهی تولیدکنندگان کالاها و خدمات و نیز بازاریابان نادیده گرفته میشود. انتخاب، حقّ مسلم مشتری و عامل ضروری در بازاریابی اثربخش است. بسیاری از اشخاص در انتخابهایشان دارای محدودیت هستند. درک عمیقتر تنوع میتواند باعث ایجاد دیدگاه وسیعتر از مصرفکنندگان شود امّا انتخاب را نه تنها با ارائه تنوع محصولی، بلکه با تنوع قیمت، تنوع شیوههای پرداخت و تحویل، تنوع خدمات پس از فروش نیز میتوان در نظر گرفت. صرفهجوییهای مقیاس عرضهکننده باعث عدم تنوع محصول میشود و نکات منفی را برای عرضهکننده به همراه دارد(بنت، 1997).
مزایا؛ مشتریان مزایای محصول را مشاهده میکنند و در صورتی که آن را مطابق با انتظارات خود بدانند روابطشان را با ارائه کننده ادامه میدهند. ماهیت اصلی و منسجم فرآیند منبع یابی به این بستگی دارد که مشتری تشخیص دهد منبع مورد نظر او بهترین مزایا را ارائه کرده است(بنت، 1997).
تئوریسینهای بازار خدمات، مطالعات زیادی را در زمینهی تفاوت بین بازاریابی خدمات و بازاریابی محصولات انجام دادهاند. بخش عمدهای از این تلاشها صرف تأکید بر مفهوم بازاریابی ترکیبی و اینکه بازاریابی خدمات با بازاریابی کالاها متفاوت است میباشد. با نشان دادن این نکته که بازاریابی خدمات مستلزم تصمیمات متفاوتی نسبت به کالاست این اندیشمندان توانستند بازاریابی خدمات را از بازاریابی کالاها متمایز سازند. در بازاریابی خدمات، سه مفهوم دیگر شامل پرسنل؛ دارائیهای فیزیکی و رویهها (فرآیندها) مشاهده میکنیم(لاولاک و رایت[9]، 1999).
[1]. Doyle
[2] .Bennett
[3]. Value
[4]. Viability
[5]. Volume
[6]. Variety
[7]. Virtue
[8]. Ramsden
[9]. Lovelock & Wright
متن کامل پایان نامه طراحی الگوی بازاریابی آموزش عالی در ایران]]>